RSS

Shpellat: Bota përfundi Botës, ku imagjinata mund të jetë realitet (FOTO)

07.02.2009

Foto, Kuriozitete

Nëse ju jeni i tendosur dhe i shtrydhur nga jeta e përditshme, atëherë ju mund të jetë në formë të përkryer për të shqyrtuar shpellat.

Po nuk patët mundësi të shkoni t’i vizitoni, atëherë beni mirë t’i shiqoni për disa qaste këto foto mahnitëse të marra nga shpella te ndryshme nëpër botë.

gruta-do-lago-azul-bonito-brazil

Gruta do Lago Azul, Bonito, Brazil. (foto nga www.alexuchoa.com)

Shpellat janë një adhurim i zanave.

garni-caves-in-armenia

Shpella Garni në Armeni. (foto nga eco culture)

Gur dhe minerale të gërryer me mijëra vjet nga uji që pikon kanë krijuar jo vetëm pamje përrallore dhe bukuri në vete por dhe një botë të heshtur e misterioze.

Shpella "Wishing Well" në Luray Caverns, Virgjinia (foto nga Declan McCullagh)

gruta-do-mimoso

Shpella Gruta do Mimoso, Brazil

shpella_pamje

shpella_pamje1

Një nga shpellat me të thella në Botë. E ashtuquajtura Gropa Fantastike në shpellën Ellison në Gjeorgji është e thellë (179 m) në një tunel të vërtetë:

Shpella Ellison në Gjeorgji

glacial-caves1