RSS

Shoqëri RSS per kete kategori

Mega-qytetet po e ndryshojnë botën

25. April 2010

0 Komente

Tendenca drejt shtrirjes dhe shndërrimit të qyteteve të mëdha në rajone gjigante ose në mega-qytete është gjithnjë e në rritje dhe pritet që kjo tendencë të ketë një ndikim shumë të madh edhe në popullsinë e këtyre vendeve gjatë 50 viteve të ardhshme. Megaqytetet në botë po shndërrohen dita-ditës në megarajone, të cilat janë shtrirë […]

Lexo artikullin e plote...

Skenat e dhunës në filma të vizatuar shkaktojnë agresivitet

26. December 2009

0 Komente

Skenat agresive në filmat e vizatuar, siç janë “Scooby Doo” dhe “Pokemon”, por edhe të tjerë, janë po aq të dëmshëm për fëmijët si programet televizive për të rritur, zbuloi sot hulumtimi i ekspertëve amerikanë. Deri te ky përfundim arritën hulumtuesit e universitetit në Iowa, pas studimeve të kryera, në të cilat zbuluan se fëmijët […]

Lexo artikullin e plote...

Sipas Nostradamusit: 2012-a nuk do të jetë fundi i botës

22. November 2009

5 Komente

Po, 2012-a sipas majave, është fundi i botës, por çfarë mendon Nostradamusi? Pyetja nuk është aq e lehtë, duke qenë së flitet për profeci, por ne e dimë, që kur kemi filluar së foluri për fundin e botës sipas majave. Duke folur për profeci, atëherë është një rast i përshtatshëm për të marrë mendimin e […]

Lexo artikullin e plote...

Lotaria amerikane, kerkesat dhe afatet e aplikimit

5. October 2009

2 Komente

Lotaria amerikane “U.S program of Green Card 2011 ka celur procedurat per aplikim. Sipas informacioneve zyrtare te dhena nga Departamenti i Shtetit ne uebsajtin ne internet, njoftohen te gjithe te interesuarit per afatet qe duhet te respektojne, per kriteret, menyren e plotesimit te formularit, si dhe metoden me te mire per te paraqitur nje foto […]

Lexo artikullin e plote...

Kur bota do të ketë 7 miliardë banor?!

6. September 2009

0 Komente

Fundi është afër. Pas tre vjetësh, në Tokë do të jetojnë plot 7 miliardë banorë. Ishte fundi i vitit 1999 kur festuam, me pak frikë, lindjen e “fëmijës së fundshekullit”, banorit numër 6 miliardë. Në vitin 1960 kishte lindur babai i atij fëmije, banori numër 3 miliardë. Në më pak se gjysmë shekulli, numri i […]

Lexo artikullin e plote...

Unë dhe familja ime

16. August 2009

3 Komente

Ndërhyrja psikosociale pranë fëmijëve dhe adoleshentëve është thelbësore dhe vë në dukje rolin parësor që zë familja. Mënyra, me të cilën familja kryen funksionin e saj si celulë kryesore e jetës, përcakton një pjesë të madhe të shanseve të të rinjve për t’ia dalë mbanë në rrugën e tyre drejt autonomisë sociale. Si pasojë, para […]

Lexo artikullin e plote...

OBSH: Virusi i gripit të derrave mund të infektojë 2 miliardë vetë

25. July 2009

0 Komente

Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se virusi H1N1 i gripit të derrave mund të infektojë deri në 2 miliardë vetë gjatë dy vjetëve të ardhshëm, rreth një ndër tre vetë në botë. Një zyrtar i lartë për agjencinë e Kombeve të Bashkuara, Keixhi Fukuda tha dje se OBSH-ja ka njoftuar deri tani vetëm raste të […]

Lexo artikullin e plote...

Në rast zjarri, mos përdorni Twitter por lajmëroni zjarrëfikësit!

21. June 2009

0 Komente

Twitter u shndërrua në revolucion informativ këto ditë, dhe këtë falë trazirave që ndodhën dhe vazhdojnë në Iran, ku qeveria iraniane nuk lejon që mediat e huaja të raportojnë nga afër për gjëndjen qe po mbretëron atje. Mijëra postime po ndodhin çdo ditë në twitter nga vetë iranianet për të treguar gjendjen aktuale në Iran, […]

Lexo artikullin e plote...