RSS

Kompjuter & Internet RSS per kete kategori

Kosova mund të ketë domain shtetëror, edhe pa qenë pjesë e OKB-së

25. May 2010

0 Komente

Kosova nuk ka nevojë të jetë anëtare e Organizatës së Kombeve te Bashkuara për t’u pajisur me domain të vetin shtetëror, i kanë bërë të ditur Radio Dukagjinit zyrtar të Korporatës Ndërkombëtare të Internetit për përcaktimin e emrave dhe numrave ICAAN . Ata bëjnë të ditur se domeni “.ks” është i lirë dhe mund t’i […]

Lexo artikullin e plote...

Virusi Zeus më i fuqishëm se kurrë

24. April 2010

0 Komente

Virusi me emrin Zeus i cili vjedh të dhënat bankare të përdoruesve nga kompjuterët e të cilëve ai i infekton është më i fuqishëm se kurdoherë më parë, thonë nga Agjencia për sigurinë e internetit. Zeus 1.6 hyn në kompjuterë nëpërmes shfletuesve më të popullarizuar të internetit Mozilla Firefox e Internet Explorer, shkruan transmetuesi britanik […]

Lexo artikullin e plote...

6 vjet që nga themelimi i Facebook

4. February 2010

0 Komente

Rrjeti shoqëror në internet “Facebook”, i cili sot i mbushi gjashtë vjet, është i pranishëm në 180 vende të botës dhe ka 375 milionë shfrytëzues të regjistruar, të cilët komunikojnë në 70 gjuhë. “Facebook” u krijua në Universitetin e Harvardit në vitin 2004. Përhapja e shpejtë e rrjetit u bë pas heqjes së kufizimeve në […]

Lexo artikullin e plote...

Të gjithë librat e botuar ndonjëherë do të hudhen në internet

4. January 2010

0 Komente

Gjigandi i botës kompjuterike Google, ka në plan që të skanojë të gjithë librat që qarkullojnë në glob, dhe t’i ofrojë ato përmes faqes së vet në internet. Kjo iniciativë mund të sjellë një qasje të pa hasur më parë në koleksionin e diturisë së pafund njerëzore, por ka krijuar kundërthënie të mëdha për sa […]

Lexo artikullin e plote...

Krijoni blogun tuaj falas dhe fitoni lekë njëkohësisht

4. December 2009

0 Komente

Blog.al ju mundëson kujtdo të krijoj faqen e prezantimit të tij vetëm me pak hapa edhe duke gjetur pjesën më të madhe të gatshme. E gjithë faqja është punuar në gjuhën Shqipe që ti thjeshtësohet personave punimi edhe të kemi një shërbim në gjuhën tonë mëmë. Faqja juaj personale në WordPress Këtu keni mundësinë të […]

Lexo artikullin e plote...

Hakerat shumë shpejt mund të kontrollojnë trurin tonë?!

21. October 2009

0 Komente

Hakerat që marrin kontrollin e kompjuterit konsiderohen negativë. Tani shkencëtarët shqetësohen se një ditë ata do përpiqen të na marrin kontrollin e trurit. Në vitin e kaluar, kërkuesit kanë zhvilluar teknologji që mundësojnë përdorimin e mendimeve për të operuar një kompjuter, të manovrohet një karrige me rrota ose të përdoret edhe Twitter – gjithçka pa […]

Lexo artikullin e plote...

Projekti 10^100: Jepni voten tuaj për idenë më të mirë

29. September 2009

0 Komente

Qëkur Google bëri publik këtë iniciativë, ne ju kemi informuar për secilin detal të mundshëm për këtë projekt global. Për ata që nuk e dinë cfarë është ky projekt, po bëjmë një rezyme të shkurtër: Projekti i Google i emëruar “10^100″ ishte në kërkim të idesë e cila do t’i ndihmojë njerëzimit dhe atë do […]

Lexo artikullin e plote...

Name.com fut Kosovën në listën e shteteve për pagesa online

16. September 2009

1 Koment

Name.com, një prej kompanive lidere në tregun botëror për regjistrim të domen emrave (domain names), ka futur Kosovën në listën e shteteve për pagesa online. Të gjithë personat që kanë kredit kartela të lëshuara nga bankat vendore dhe që dëshirojnë të paguajnë online tek Name.com, tani nuk kanë nevojë të zgjedhin shtetin Serbia, pasi kjo […]

Lexo artikullin e plote...