RSS

Edukim RSS per kete kategori

Si të studioni në Gjermani

18. March 2013

0 Komente

Kush kërkon të studiojë në Gjermani, duhet të informohet që në vendin e tij për kushtet e udhëtimit. Zyra Akademike për të huajt verifikon nëse dikush ka plotësuar kushtet për të drejtën e studimit në Gjermani. Njohuri të hollësishme për pranimin, njohuritë e nevojshme të gjuhës dhe dokumentet që duhen sjellë me vete i jep […]

Lexo artikullin e plote...

Skenat e dhunës në filma të vizatuar shkaktojnë agresivitet

26. December 2009

0 Komente

Skenat agresive në filmat e vizatuar, siç janë “Scooby Doo” dhe “Pokemon”, por edhe të tjerë, janë po aq të dëmshëm për fëmijët si programet televizive për të rritur, zbuloi sot hulumtimi i ekspertëve amerikanë. Deri te ky përfundim arritën hulumtuesit e universitetit në Iowa, pas studimeve të kryera, në të cilat zbuluan se fëmijët […]

Lexo artikullin e plote...

Televizoni i bën fëmijët agresiv‏

6. November 2009

0 Komente

Një studim i ri tregon se fëmijet mbi moshen 3 vjeçare janë shumë agresiv, dhe e gjithë kjo vjen si pasojë e shikimit të tepërt të televizonit. Dr Jennifer A. Manganello dhe kolegët e saj shqyrtuan 3128 gra nga 20 qytete të Amerikes që kishin një fëmijë në mes viteve 1998 dhe 2000. Gjatë këtij […]

Lexo artikullin e plote...

Unë dhe familja ime

16. August 2009

3 Komente

Ndërhyrja psikosociale pranë fëmijëve dhe adoleshentëve është thelbësore dhe vë në dukje rolin parësor që zë familja. Mënyra, me të cilën familja kryen funksionin e saj si celulë kryesore e jetës, përcakton një pjesë të madhe të shanseve të të rinjve për t’ia dalë mbanë në rrugën e tyre drejt autonomisë sociale. Si pasojë, para […]

Lexo artikullin e plote...

Ja se kur duhet ta përdorin të vegjlit internetin

10. February 2009

0 Komente

Të rriturit duhet të kuptojnë se një botë virtuale e pakontrolluar mund të jetë shumë e rrezikshme. Shumë orë përpara kompjuterit ndikojnë për keq në formimin e fëmijëve: i bëjnë të rriten në një botë të shkëputur nga realiteti, të varur nga kompjuteri, nga videolojërat dhe çati. Ky nuk është njoftimi i parë, por para […]

Lexo artikullin e plote...

Interneti tani flet shqip! Google Translate tani përkrahë edhe gjuhën shqipe

3. February 2009

2 Komente

Google vazhdon të befasoj për të mirë. Kësaj radhe nga kompania me e famshme në botë vjen një lajm i mirë për ne shqiptarët. Tani e tutje nuk do të keni problem t’i vizitoni faqët e huaja edhe kur nuk kuptoni gjuhën, sepse me Google Translate ju do të mund të shiqoni atë faqe në […]

Lexo artikullin e plote...

Përse fëmijët refuzojnë shkollën

3. February 2009

1 Koment

Dy janë proceset që karakterizojnë sjelljen refuzuese të fëmijës ndaj shkollës: e para ka të bëjë me një lloj “mohimi”, pra nënkupton mosdëshirën për të mos vajtur në shkollë dhe për t’u marrë me gjëra të tjera që i pëlqejnë, dhe e dyta, frika ndaj shkollës, e cila përmban në vetvete dimensione psikologjike. Jo pak […]

Lexo artikullin e plote...

Prindërit kundër përrallave tradicionale: Janë diskriminuese

7. January 2009

1 Koment

LONDËR- “Hirushja është e detyruar të lajë e të pastrojë gjithë ditën, kurse Borëbardha ofendon miqtë e saj, duke i quajtur xhuxhë”. Në këtë mënyrë prindërit censurojnë përrallat. Sipas një sondazhi të bërë në 3 mijë prindër, shumica e tyre i konsiderojnë ato të padrejta. “Janë shumë të trishtueshme dhe ne nuk i lexojmë më […]

Lexo artikullin e plote...