RSS

Biznes & Ekonomi RSS per kete kategori

Telefonia celulare, sa shumë po rritet, pavarësisht krizës

25. October 2009

0 Komente

Telefonia celulare dhe përdorimi i internetit kanë njohur rritje të ndjeshme, me gjithë krizën ekonomike. Rajoni me rritjen më të shpejtë është Evropa Lindore. Recesioni global ka pasur ndikim negativ në shumë degë të ekonomisë, por një prej tyre ka treguar qëndrueshmëri – teknologjia e informacionit. Gjithnjë e më shumë njerëz pajisen apo blejnë telefona […]

Lexo artikullin e plote...

Britanikët prenotojnë në Shqipëri për vitin 2010

24. September 2009

1 Koment

Operatorët britanikë janë duke u përgatitur për një ekspansion të turizmit në Shqipëri, për vitin që vjen. Ndonëse sezoni turistik i këtij viti është mbyllur, agjencitë britanike i kanë bërë gati paketat dhe guidat për në mot. Sipas agjencisë turistike britanike “Holiday Options”, programet e udhëtimit në Shqipëri do të përfshijnë grupe të vogla turistësh, […]

Lexo artikullin e plote...

Coca Cola dhe IBM dy brendet më të vlerësuara në botë

19. September 2009

0 Komente

Konsumatorëve për shkak të recesionit të thellë u është luhatur besimi në brende, ka treguar raporti vjetor për brendet më të mira botërore i kompanisë Interbrand. Në vendin e parë edhe më tej fuqishëm qëndrojnë Coca-Cola dhe IBM-ja, ndërsa përparime kanë shënuar motorët kërkues në internet Google dhe Amazon. Vlera e përgjithshme e 100 brendeve […]

Lexo artikullin e plote...

Name.com fut Kosovën në listën e shteteve për pagesa online

16. September 2009

1 Koment

Name.com, një prej kompanive lidere në tregun botëror për regjistrim të domen emrave (domain names), ka futur Kosovën në listën e shteteve për pagesa online. Të gjithë personat që kanë kredit kartela të lëshuara nga bankat vendore dhe që dëshirojnë të paguajnë online tek Name.com, tani nuk kanë nevojë të zgjedhin shtetin Serbia, pasi kjo […]

Lexo artikullin e plote...

Falimenton General Motors

1. June 2009

0 Komente

Gjigandi i veturave në Shtetet e Bashkuara General Motors Corporation pritet që sot edhe formalisht të paraqesë kërkesën për bankrotim. Ky është bankrotimi më i madh industrial në historinë amerikane. Pas procedurave të pritura për pamundësi pagimi nga General Motors, qeveria amerikane do të marrë përsipër rreth 60 përqind të aksioneve të gjigandit më të […]

Lexo artikullin e plote...

Apple është gati të blej Twitter për 700 mililon dollar?

6. May 2009

2 Komente

Apple një nga kompanitë më inovative në botën e teknologjisë, është duke zhvilluar bisedime për të blerë Twitter, dhe siq raportohet bisedimet kanë arritur në një pikë serioze. Shuma prej 700 milion dollar që Apple ka ofruar për të blerë Twitter është një shumë e konsiderueshme, dhe pothuajse e vështirë për tu refuzuar. Kohë më […]

Lexo artikullin e plote...

Loja vazhdon: Microsoft akoma është i interesuar të bashkëpunoj më Yahoo

25. April 2009

0 Komente

Të gjithë e dimë se vitin e kaluar Microsoft u mundua të blej aksionet e Yahoo-së, mirëpo marrëveshja nuk u arrit pasi aksionarët e Yahoo-së mendonin se oferta duhej të ishte shumë më e madhe. Por si duket beteja nuk ka përfunduar tërësisht por tani vetëm ka ndryshuar qasja, pasi në fund të fundit qëllimi […]

Lexo artikullin e plote...

Vala shtrenjton tarifat nga 8 cent, kalon në 9 cent në minutë

6. April 2009

0 Komente

Operatori publik Vala ka balancuar tarifat e saj të thirrjeve brenda ditës me tregun aktual të telefonisë mobile në vend, duke lëvizur tarifën ditore nga 8 cent për minutë në 9 cent, ndërkaq tarifa e quajtur 0ff peak ka mbetur në 4 cent ndërsa ajo extra off peak 2 cent. Bazuar në një njoftim zyrtar […]

Lexo artikullin e plote...