RSS

Artikuj & Lajme RSS per kete kategori

Si të studioni në Gjermani

18. March 2013

0 Komente

Kush kërkon të studiojë në Gjermani, duhet të informohet që në vendin e tij për kushtet e udhëtimit. Zyra Akademike për të huajt verifikon nëse dikush ka plotësuar kushtet për të drejtën e studimit në Gjermani. Njohuri të hollësishme për pranimin, njohuritë e nevojshme të gjuhës dhe dokumentet që duhen sjellë me vete i jep […]

Lexo artikullin e plote...

Disa këshilla si t’i shmangim problemet shëndetësore gjatë udhëtimit?!

27. April 2012

0 Komente

Stina e verës është një periudhë kur njerëzit shkojnë për pushime nga një vend në tjetrin. Dhe shpesh ata shqetësohen nëse janë të mbrojtur nga mikrobet kur kryejnë udhëtime të gjata dhe u duhet të qëndrojnë për shumë orë në mjedise të mbyllura si në aeroplan, tren apo autobus. Përhapja e tanishme e gripit të […]

Lexo artikullin e plote...

Unaza e fejesës për Angelina Jolie kushtoi 250 mijë dollarë

17. April 2012

0 Komente

Një unazë 250 mijë dollarë me diamant për Angelina Jolie nga Brad Pitt; dhe po një unazë 250 mijë dollarë nga Tom Cruise për Katie Holmes me një propozim martese nën kullën Eiffel. Ndërsa sipas revistës People, Jolie dhe Pitt kanë festuar për fejesën e tyre festuar edhe me fëmijët në shtëpi. Më së shumti […]

Lexo artikullin e plote...

Këshilla të dobishme mbi udhëtimin pa viza në zonën Shengen

20. March 2011

0 Komente

Të gjithë ju që dëshironi të udhëtoni pa viza në ndonjërin nga shtetet e zonës Shengen, duhet të keni kujdes disa gjëra, siq janë: Dokumentet kryesore: Pasaporta biometrike, Sigurimi shëndetësor (mund ta bleni online duke klikuar: ketu) Qëllimi i udhëtimit që duhet të jetë vetëm turistik dhe jo për të punuar, shkolluar apo për të jetuar në […]

Lexo artikullin e plote...

Në Vatikan zbulohet një dokument në gjuhën shqipe, i vitit 1210

26. October 2010

0 Komente

Eshtë folur e shkruar, por gjithnjë deri tani në formë të supozimeve, “duhet” të ketë libra, dorëshkrime apo dokumente të shkruara në gjuhën shqipe, të cilat janë më të hershme sesa “Formula e pagëzimit” nga viti 1462 apo nga libri i parë i shtypur në gjuhën shqipe “Meshari” nga viti 1555. Kërkimet nuk kanë rreshtur, […]

Lexo artikullin e plote...

Elbasan, zbulohen dy varre ilire në muret e kalasë

8. August 2010

0 Komente

Zbulohen afër mureve të Kalasë së Elbasanit dy varre të lashta ilire, ndërkohë që Elbasani është fare pranë ngritjes së një muzeu arkeologjik. Dy varret ilire që u zbuluan afër mureve të kalasë gjatë realizimit të projektit për të, sipas specialistëve, do të jenë objekt i ardhshëm i studiuesve të fushës së arkeologjisë.

Lexo artikullin e plote...

Kosova mund të ketë domain shtetëror, edhe pa qenë pjesë e OKB-së

25. May 2010

0 Komente

Kosova nuk ka nevojë të jetë anëtare e Organizatës së Kombeve te Bashkuara për t’u pajisur me domain të vetin shtetëror, i kanë bërë të ditur Radio Dukagjinit zyrtar të Korporatës Ndërkombëtare të Internetit për përcaktimin e emrave dhe numrave ICAAN . Ata bëjnë të ditur se domeni “.ks” është i lirë dhe mund t’i […]

Lexo artikullin e plote...

Koleksioni i pikturave të Pikasos pritet të shitet për 2.9 milionë euro

22. May 2010

0 Komente

Një koleksion i pikturave të piktorit të madh Pablo Pikaso, pritet që gjatë një ankandi, i cili do të organizohet më vonë gjatë këtij viti, të arrijë shumën prej 2.9 milionë euro. 57 pikturat, të cilat janë vepër e artistit të madh spanjoll, do të shiten në ankandin Sothbis, në rrugën “Nju Bond” të Londrës, […]

Lexo artikullin e plote...