RSS

Hakerët sulmojnë rrjetin Facebook

facebookwormHakerët kanë kryer sulm në 200 milionë njerëz, përdorues të rrjetit Facebook, duke arritur që me sukses të bëjnë për veti disa të dhëna me të cilat nuk do t’i lënë rehat anëtarët e këtij rrjeti jashtëzakonisht të popullarizuar online.

“Faqet aktualisht janë duke u pastruar nga dëmi të cilin e ka shkaktuar sulmi”, ka pohuar zëdhënësi i Facebookut, Barry Schnitt. Numri i llogarive të vjedhura të përdoruesve tani për tani është i panjohur.

Hakerët deri tek të shifrat kanë ardhur ashtu që kanë depërtuar në llogaritë e përdoruesve të Facebook, nga llogaritë e tyre të e-maileve u kanë dërguar e-maila miqve të tyre në të cilët u kanë bërë thirrje të klikojnë në lidhjet e rrejshme të faqeve të internetit.

Qëllimi i këtyre sulmeve është vjedhja e identiteteve dhe dërgimi i e-mailave spam.

Schnitt ka thënë se ekipi i sigurisë së Facebook beson se hakerët kanë për qëllim të bëjnë bashkë një numër të madh të identiteteve, e më pas t’i përdorë ato llogari gjatë dërgimit të e-mailave spam, për t’iu dërguar reklama të ndryshme anëtarëve të Facebookut. /Telegrafi

,