RSS

Google dhe Yahoo bashkojnë shërbimet (por ama vetëm në Kore)

Shikoni? Ne mund të marrim të gjitha së bashku nëse përpiqemi. Google  dhe Yahoo e Koresë kanë rënë dakord për të bashkuar disa prej shërbimeve të tyre kryesore, duke menduar se ata mund të përfitojnë nga partneriteti.

Sipas marrëveshjes, video klipe nga versioni korean i YouTube do të shfaqen në harten e Koresë në Yahoo;gjithashtu, Yahoo do të lidhë motorin e saj lokal të kërkimit të quajtur Gugi me harten e Koresë në Google.


Nëse jeni duke menduar se përse këto dy rivalë të mëdhënj kanë vendosur të bashkëpunojnë në tregun Korean tregut, atëherë përgjigja është e lehtë: të dy ata janë të dobët. Sipas Korea Times, tregu korean i internetit dominohet nga Naver që mban rreth 75% të tregut; kjo zaten është dhe arsyeja përse kanë vendosur Google & Yahoo të bashkëpunojnë.


, , ,