RSS

Google jep 10 milionë dollarë për idenë më të mirë

Projekti i Google i emëruar “10^100″ është në kërkim të idesë e cila do t’i ndihmojë njerëzimit dhe atë do ta shpërblejë me 10 milionë dollarë.

Të drejtë për pjesëmarrje në garë kanë të gjithë ata persona të cilët dërgojnë idenë e tyre deri më 20 tetor të këtij viti në formatin tekstual apo video. Me rastin e kremtimit të ditëlindjes së dhjetë Google, gjoja, bota do të bëhet më e mirë se që ishte dje.

Pas qindra ideve të përzgjedhura nga ana e Google vlerësimi i mëtutjeshëm do tu takojë përdoruesve të internetit të cilët do të zgjedhin 25 gjysmë-finalistë. Përfundimisht, pesë idetë fituese do t’i përzgjedh juria e ekspertëve e cila secilit fitues do t’i dhurojë nga dy milionë dollarë amerikanë.

Sa për rikujtim, votimi online fillon më 27 janar të vitit 2009. Google ka ofruar udhëzimet bazë për idenë dhe ka lehtësuar atë me ofertën në katër kategori fillestare.

Idetë të cilat do të mund të ndihmonin numrin më të madh të njerëzve mund të kanë lidhje me komunitetin, mundësitë për sukses, energji, mjedis, shëndetësi, arsim, vendbanime dhe kategoria “të tjera”.

Nese keni ide te mrekullueshme, atehere ju mund te aplikoni per shperblimin e madh duke plotesuar formularin: http://www.project10tothe100.com/submit_your_idea.html

,