RSS

Franca miliarda euro për internetin

Franca do të investiojë miliarda euro për zhvillimin e rrjetit të internetit dhe qasjen e të gjithë vendit në botën e internetit.

Qeveria franceze me këtë projekt pritet të paraqitet si një konkurruese e organizatës amerikane ICANN, e cila mban monopolin në udhëheqjen e komunikimit dhe internetit.

Franca ka përgaditur një strategji të posaçme me një pako prej 154 masave, me anë të të cilave planifikohet që të konkurojë në botën e internetit. (INA)

,