RSS

Facebook & MySpace shkaktojne kancer!

Komunikimi me miqtë në “rrjetet shoqërore”, siç është Facebook dhe My Space, rrit rrezikun nga kanceri, sëmundjet e zemrës, goditja në tru dhe demenca, shkruan revista shkencore britanike nga Instituti i Biologjisë.

Dërgimi i e-maileve, në vend të kontaktit të zakonshëm ‘sy më sy’, mund të shkaktojë ndryshime në sjelle dhe të dobësojë sistemin imun, mund të çrregullojë nivelin e hormoneve, dëmtimin e funksioneve të arterieve dhe mund të ndikojë edhe në shëndetit psikik.

Një arsye tjetër e ndikimit negativ të Facebook dhe My Space në shëndet, është se disa hormone, siç është oksitocina, prodhohen vetëm atëherë kur njerëzit qëndrojnë pranë njëri-tjetrit.

, , ,