RSS

Etiketa: "Yahoo"

Yahoo supozohet se ka arritur marrëveshje me makinën kërkuese Bing

28.07.2009

0 Komente

Yahoo pritet të paraqes një marrëveshje gjatë kësaj jave e cila do ta bënte makinën kërkuese të kësaj kompanie Bing-un e Microsoft. Në rast se kjo është e vërtetë, atëherë marrëveshja do ta vendoste Bing-un në rrugë të fuqishme për të garuar me Google dhe do të shtonte edhe më tej numrin e të hyrave. […]

Lexo artikullin e plote...

Bing shtyn para pjesëmarrjen kërkuese të Microsoft për 50 përqind

20.06.2009

1 Komment

Është raportuar se Bing ka shtyrë para aksionet kërkuese të Microsoft për 4 pikë, apo pothuajse 50 përqind. Sipas ComScore, faqet e Microsoft kanë mbledhur 8.2 përqind të të gjitha kërkimeve në SHBA, gjatë muajit prill të këtij viti. Megjithatë, kompania ngriti pjesëmarrjen e saj në 12.1 përqind gjatë javës së dytë të lansimit të […]

Lexo artikullin e plote...

Loja vazhdon: Microsoft akoma është i interesuar të bashkëpunoj më Yahoo

25.04.2009

0 Komente

Të gjithë e dimë se vitin e kaluar Microsoft u mundua të blej aksionet e Yahoo-së, mirëpo marrëveshja nuk u arrit pasi aksionarët e Yahoo-së mendonin se oferta duhej të ishte shumë më e madhe. Por si duket beteja nuk ka përfunduar tërësisht por tani vetëm ka ndryshuar qasja, pasi në fund të fundit qëllimi […]

Lexo artikullin e plote...

Google dhe Yahoo bashkojnë shërbimet (por ama vetëm në Kore)

05.02.2009

0 Komente

Shikoni? Ne mund të marrim të gjitha së bashku nëse përpiqemi. Google  dhe Yahoo e Koresë kanë rënë dakord për të bashkuar disa prej shërbimeve të tyre kryesore, duke menduar se ata mund të përfitojnë nga partneriteti. Sipas marrëveshjes, video klipe nga versioni korean i YouTube do të shfaqen në harten e Koresë në Yahoo;gjithashtu, […]

Lexo artikullin e plote...

Carol Bartz, drejtoresha e re e Yahoo-së!?

13.01.2009

0 Komente

Sipas “The Wall Street Journal”,  Yahoo ka nënshkruar një marrëveshje me Carol Bartz, që kjo e fundit të bëhet drejtoresha ekzekutive (CEO) e Yahoo-së. Bartz do të zëvendesoj Jerry Yang, i cili pritet të largohet së shpejti nga ky post. Bartz ishte CEO në kompaninë Autodesk për plotë 14 vjet (1992 – 2006). Ajo poashtu […]

Lexo artikullin e plote...

Japoni: Yahoo e para, pas saj vjen Google

27.11.2008

0 Komente

Sipas statistikave të ComScore të publikuara të mërkurën, gjatë muajit Shtator 2008, japonezët kanë gjeneruar më shumë se 5.9 miliard kërkime. Gjithmonë sipas ComScore, mesatarja e kërkimeve të realizuara në internet për secilin person është 96 kërkime. Sipas ComScore, Yahoo është motori i kërkimit që është përdorur mëse shumti nga japonezët, pas saj vijnë Google, […]

Lexo artikullin e plote...

Yahoo kërkon drejtor të ri, Jerry Yang largohet

19.11.2008

0 Komente

Bashkëpronari dhe bashkëthemeluesi i Yahoo-së, Jerry Yang, ka paralajmëruar largimin e tij nga kjo kompani në momentin që të gjendet zëvendësimi i duhur për të në pozitën e drejtorit të përgjithshëm. Në letrën e tij dërguar të punësuarve të kompanisë Yahoo, Yang ka theksuar: “Gjithmonë do të bëj gjërat e drejta për këtë kompani kualitative”. […]

Lexo artikullin e plote...

Google rrit profitin për 26 përkundër ‘krizës’

17.10.2008

0 Komente

Edhe pse ekonomia është në rënie, Google ka realizuar profit tremujor mbi të gjitha pritjet e analistëve. Është e qartë se reklamimi në internet nuk pushon gjë që ka rritur përftimin e kompanisë Google në tremujorin e tretë për 26 për qind, respektivisht, 1.35 miliardë dollarë. Gjatë periudhës së njëjtë të vitit të kaluar Google […]

Lexo artikullin e plote...