RSS

Etiketa: "WordPress"

WordPress 2.8 tani i mundshëm për shkarkim

12.06.2009

1 Komment

WordPress ka lëshuar online për shkarkim versionin më të ri të platformës softuerike për krijimin e blogjeve – WordPress 2.8 Baker. Ndryshimi më i madh që duket të jetë bërë në këtë version është mundësia e shfletimit të temave (themes) direkt nga paneli i administrimit. Përmes opcionit Theme Browser, ju mund të specifikoni ngjyrën që […]

Lexo artikullin e plote...

Top 10 Pluginat për WordPress që ju bëjnë jetën më të lumtur

23.04.2009

6 Komente

Për të gjithë ata që akoma nuk e dijnë se cfarë është WordPress, ju preferoj të lexoni artikullin: WordPress – sepse të gjithë e pelqejnë! Të them të drejten nuk gjeta një fjalë të mirë në gjuhen shqipe për Plugins, njëherë mendova Shtesat, por prapë vendosa të përdor fjalën anglisht me një shqipërim të lezetshëm […]

Lexo artikullin e plote...

WordPress – sepse të gjithë e pelqejnë!

19.04.2009

4 Komente

WordPress është një nga CMS (Content Management System) më të mira që ekziston sot në net. Si një softuer me kod të hapur (open source), WordPress ka fituar disa  çmime shumë prestigjioze dhe sot pas 6 vitëve që kur filloj ky projekt, mijëra vetë përdorin wordpress për krijimin e faqeve të ndryshme, blogjeve informative, faqeve […]

Lexo artikullin e plote...

Integrimi i Facebook Connect për komente në faqet e bazuara në platformën WordPress dhe faqe tjera

03.03.2009

0 Komente

Këto ditë Facebook njoftoj se ka lëshuar kodin burimor që ju mundëson ueb faqeve të integrojnë këtë kod dhe kështu vizitorët të mund të komentojnë artikujt dhe lajmet duke shfrytëzuar llogarinë dhe identitetin e tyre në Facebook. Mëposhtë po shkruaj hapat që duhet ndjekur për të integruar këtë opcion në faqet/blogjet e bazuara në platformën […]

Lexo artikullin e plote...

Cilat janë risitë në WordPress 2.7?!

18.01.2009

1 Komment

WordPress 2.7 është versioni i ri i softuerit mjaft të popullarizuar për bloging. Versioni 2.7 u paraqit në dhjetor 2008, por për arsye se ishim pakëz të zënë me projekte ne nuk patëm kohë që të azhurojmë blogun tonë deri me sot. Pasi kalimi në versioni e ri 2.7 u bë me shumë sukses dhe […]

Lexo artikullin e plote...