RSS

Etiketa: "Twitter"

Hakerët sulmojnë Twitter-in, ndërsa Facebook ngadalësohet

07.08.2009

1 Komment

Një sulm gjatë ditës së enjte ka ndalur funksionimin për disa orë me radhë të shërbimit të popullarizuar Twitter, gjersa në anën tjetër Facebook përjetoi probleme me qasje. Twitter në blogun e saj të statusit bëri të ditur se ishte “duke u mbrojtur nga një sulm i ndalimit të shërbimit (DOS)”, përmes të cilit hakerët […]

Lexo artikullin e plote...

Në rast zjarri, mos përdorni Twitter por lajmëroni zjarrëfikësit!

21.06.2009

0 Komente

Twitter u shndërrua në revolucion informativ këto ditë, dhe këtë falë trazirave që ndodhën dhe vazhdojnë në Iran, ku qeveria iraniane nuk lejon që mediat e huaja të raportojnë nga afër për gjëndjen qe po mbretëron atje. Mijëra postime po ndodhin çdo ditë në twitter nga vetë iranianet për të treguar gjendjen aktuale në Iran, […]

Lexo artikullin e plote...

Hakohet llogaria e NewYork Times në Twitter

14.05.2009

0 Komente

Një tjetër llogari me profil të lartë u hakua sot në Twitter. Kësaj here pësoj një prej llogarive të gazetës prestigjioze amerikane “New York Times”, e cila sjell lajmet e reja nga blogu i tyre për modë dhe përkujdesje me të njëjtin emër.

Lexo artikullin e plote...

Facebook dhe Twitter vazhdojnë rritjen, MySpace humb përsëri

08.05.2009

0 Komente

Edhe në muajin prill, Facebook dhe Twitter vazhdojnë rritjen. Sipas Compete, Facebook ka pasur një rritje nga 91,000,000 në 104,000,000 vizitor unik, ose thënë më ndryshe, ka pasur një rritje prej 14.35% në në krahasim më muajin Mars. Kurse MySpace siq shihet në grafikun e mëposhtëm, ka pasur një rënie prej 0.06% nga muaji Mars. […]

Lexo artikullin e plote...

Apple është gati të blej Twitter për 700 mililon dollar?

06.05.2009

2 Komente

Apple një nga kompanitë më inovative në botën e teknologjisë, është duke zhvilluar bisedime për të blerë Twitter, dhe siq raportohet bisedimet kanë arritur në një pikë serioze. Shuma prej 700 milion dollar që Apple ka ofruar për të blerë Twitter është një shumë e konsiderueshme, dhe pothuajse e vështirë për tu refuzuar. Kohë më […]

Lexo artikullin e plote...

17 vjeçari gjen disa vrima në Twitter

12.04.2009

2 Komente

Djaloshi 17 vjeçar ka arritur që përmes disa vrimave të zbuluara nga vetë ai në mikroblogun tash jo vetëm revolucionar por dhe mjaft të popullarizuar, të publikoj disa mesazhe në profilet e shfrytëzuesve të ndryshëm. Djaloshi 17 vjeçar nga Bruklini (SHBA), i quajtur Michael, i ka thënë BNO news se ai zakonisht analizon ueb faqet […]

Lexo artikullin e plote...

Kush e shpiku Facebook-un, websiti-n prej 15 miliard dollaresh

11.02.2009

0 Komente

Është një përrallë e jashtëza konshme biznesi, që ka ngjallur vazhdimisht zilinë e të gjithëve. Personazhi kryesor është një student i Harvardit, që krijon një uebsajt për të zbavitur shokët e klasës, në mënyrë që ata të mund të shkëmbenin me njëritjetrin shënime, foto dhe informacione të ndryshme. Në këtë mënyrë, nga një grup të […]

Lexo artikullin e plote...

Twitter gjatë vitit 2008 pati një rritje prej 752%

11.01.2009

1 Komment

Për dallim nga Facebook, Hi5 apo MySpace që janë shumë të popullarizuara tek ne,  ma merr mendja qe për Twitter pak kush ka dëgju dhe e din se cfarë shërbimesh ofron. Tani mund të pyesni se cfarë është Twitter? Me pak fjalë twitter është një mikro blog i cili te lejon te marresh vesh se […]

Lexo artikullin e plote...