RSS

Etiketa: "Truri"

Hakerat shumë shpejt mund të kontrollojnë trurin tonë?!

21.10.2009

0 Komente

Hakerat që marrin kontrollin e kompjuterit konsiderohen negativë. Tani shkencëtarët shqetësohen se një ditë ata do përpiqen të na marrin kontrollin e trurit. Në vitin e kaluar, kërkuesit kanë zhvilluar teknologji që mundësojnë përdorimin e mendimeve për të operuar një kompjuter, të manovrohet një karrige me rrota ose të përdoret edhe Twitter – gjithçka pa […]

Lexo artikullin e plote...

Alkooli zvogëlon trurin

19.10.2008

0 Komente

Sa më shumë ta konsumosh alkool aq më shumë zvogëlohet truri. Ky është studimi i publikuar nga “Archives of Neurology” i udhëhequr nga Wellesley College, Massachusetts (SHBA), ku studiuesit tregojnë për pasojat që sjell konsumi i lartë i pijeve alkoolike. Kërkuesit kanë marrë nën studim rreth 2 mijë të rritur, deri në moshën 60-vjeçare. Me […]

Lexo artikullin e plote...

Plasticiteti i trurit-aftësi fascionante e adaptimit

22.09.2008

0 Komente

Organizmi i njeriut është organizmi më i durueshëm dhe më fascionant ne natyre. Sidomos është interesant truri i njeriut dhe vetia me fascinante e tij është plasticiteti. Bëhet fjalë për aftësinë e trurit që të adaptohet në përvoja dhe në situata të reja. Duke mësuar dhe duke fituar përvoja të reja, truri ynë i riorganizon […]

Lexo artikullin e plote...