RSS

Etiketa: "Tregjet Financiare"

Kriza, Gjermania miraton një plan të ri shpëtimi

06.10.2008

0 Komente

Ministria gjermane e Financave ka rënë dakord për të miratuar një paketë të re shpëtimi për një prej firmave më të madhe kreditore të vendit, Hypo Real Estate. Marrëveshja që u arrit me bankat private ka një vlerë prej 70 miliard dollarësh, 40 për qind më shumë sesa përpjekja e parë për të shpëtuar firmën, […]

Lexo artikullin e plote...

Pasojat e krizës financiare në SHBA ndjehen nëpër botë

01.10.2008

0 Komente

Shumica e tregjeve financiare në botë kanë pësuar rënie si pasojë e mos miratimit nga Dhoma e Përfaqësuesve të Kongresit amerikan të paketës financiare që kishte për qëllim të nxirrte nga krize institucionet financiare. Tregjet e aksioneve në Japoni e Australi njoftuan për humbje prej më shumë se katër përqind, ndërsa bursa e Hong Kongut […]

Lexo artikullin e plote...

Masa pas dështimit të planit amerikan

30.09.2008

0 Komente

Sekretari amerikan i thesarit Henry Paulson, thotë se tani urgjentisht nevojitet një paketë e re shpëtimi për të zgjidhur krizën financiare në SHBA. Plani prej 700 miliardë dollarësh i qeverisë u kundërshtua nga dhoma e përfaqësuesve. Presidenti Bush do t’i drejtohet publikut amerikan, pas mosaprovimit të paketës së shpëtimit. Sekretari i thesarit Henry Paulson, ka […]

Lexo artikullin e plote...

Bie vlera e aksioneve në Azi

30.09.2008

0 Komente

Çmimet e aksioneve në rajonin aziatik ranë pas mosaprovimit të votës së Kongresit në Washington. Indeksi Nikkei në Tokio ra me shifrën 4.6% në pjesën e parë të ditës. Në Hong Kong, çmimet e aksioneve ranç me mç shumç se 5%.  Rënie të ngjashme pati edhe në Australi dhe në Zelandën e Re. Në New […]

Lexo artikullin e plote...

SHBA: Dhoma e Përfaqësuesve të Kongresit shqyrton sot planin për nxjerrjen e financave nga kriza

29.09.2008

0 Komente

Shumica e demokratëve në Kongres shpresojnë që marrëveshja e arritur me Administratën Bush për nxjerrjen nga kriza të institucioneve financiare të vendit të miratohet shpejt. Ligjvënësit nga të dy partitë politike amerikane u takuan përsëri mbrëmë vonë për të shqyrtuar hollësitë e ligjit që do t’i parashtrohet për votim Dhomës së Përfaqësuesve dhe Senatit këtë […]

Lexo artikullin e plote...