RSS

Etiketa: "Telefonat Celular"

Celularët dëmtojnë zonën e të mënduarit

13.03.2009

0 Komente

Fushat magnetike që përcojnë celularët ndikojnë shumë në aktivitetin celebral. Në këtë përfundim kanë dalë disa shkencëtarë italianë, të cilët e kanë publikuar studimin në revisten “Journal of Cerebral Blood Flow & Metabolism”. Ekspozimi ndaj fushave magnetike ndryshon mënyren tonë të të mënduarit pasi ndikon në disa zona te trurit që kanë lidhje me marrjen […]

Lexo artikullin e plote...

60 për qind e popullatës së botës posedojnë celularë

06.03.2009

0 Komente

Përdorimi i telefonave celularë është rritur dukshëm gjatë shtatë viteve të fundit, derisa numri i parapaguesve në botë ka kërcyer nga një miliard në vitin 2002 në 4.1 miliardë në fund të vitit të kaluar, thuhet në një raport të lëshuar nga Kombet e Bashkuara. Vala befasuese e përdorimit të telefonave celularë është shënuar në […]

Lexo artikullin e plote...

Celularë të mbuluar me diamante!

05.11.2008

0 Komente

Për ata që nuk po e ndjejnë shumë krizën ekonomike botërore dhe nuk kënaqen vetëm me vathët e diamantit, një kompani japoneze nxori linjën e re të telefonave celularë të mbuluar me diamante. “Softbank Mobile” e Japonisë thotë se do t’i shesë të 10 celularët, secili i mbuluar me 537 diamante prej 18.34 karatësh, në […]

Lexo artikullin e plote...

Disa këshilla si të mbrohemi nga telefoni mobil

01.11.2008

0 Komente

Një grup prej 20 kardiologësh të njohur nga vende të ndryshme të botës e kanë bërë një listë të këshillave se si të mbrohemi nga valët e dëmshme elektromagnetike të telefonave mobil. Ja disa nga këto këshilla: • Telefoni mobil nuk duhet të përdoret nga fëmijët nën moshën 12 vjeçare, pos në raste urgjente, pasi […]

Lexo artikullin e plote...

Studimet e fundit: Dëshironi te keni fëmijë? Mënjanoni telefonat celular

30.09.2008

0 Komente

Studimet e fundit të publikuara tregojnë se radio valët, të cilat krijohen nga telefonat celular mund të zvogëlojnë kualitetin e spermës së mashkujve. Studimi i bërë nga Cleveland Clinic, ka ngjallur vëmëndjen e komunitetit medicinal dhe shfrytëzuesve të telefonave celular. Studimi i kryer nga Cleveland Clinic tregon se mashkujt te cilët kanë folur në telefon […]

Lexo artikullin e plote...