RSS

Etiketa: "SPAM"

2 miliardë mesazhe të padëshiruara në ditë

16.12.2008

0 Komente

Një raport i fundit i kompanisë Cisco vlerëson se mbi 200 miliardë mesazhe elektronike spiune apo të padobishme dërgohen çdo ditë në internet. Numri më i madh i këtyre mesazheve nisen nga SHBA-të, 17%, derisa më pas vijnë Turqia dhe Rusia me 9.2 dhe 8% të mesazheve. Cisco është një nga kompanitë më të mëdha […]

Lexo artikullin e plote...

Facebook fiton gjykimin rekord prej 873 milionë dollarësh

25.11.2008

0 Komente

Rrjeti më i madh shoqëror online, Facebook, ka fituar gjykimin me vlerë prej 873 milionë dollarësh në rastin kundër një spameri, që është edhe vlera më e madhe ndonjëherë në gjykimet e kësaj natyre. Në këtë proces kanë qenë të akuzuar Adam Guerbuez, Atlantis Blue Capital dhe 25 njerëz tjerë anonimë, sepse me mashtrim kanë […]

Lexo artikullin e plote...

Sulmi “Spam” bllokon shërbimin për e-mail të Virgin Media

12.10.2008

0 Komente

Mijëra klient të kompanisë Virgin Media, për 4 ditë më radhë nuk kanë mundur t’ju qasen email llogarive të tyre, pas një sulmi spam.  Problemi ka prekur kompaninë e cila procesonte pranimin e mesazheve përmes platformës Virgin.net Të gjithë emailat legjitim u kthyen mbrapa kur sulmi i madhë filloj të martën në mbrëmje. Më shumë […]

Lexo artikullin e plote...

Dërgimi i emailave SPAM pati një rënie gjatë muajit Shtator

07.10.2008

0 Komente

Dërgimi i emailave SPAM pati një rënie gjatë muajit Shtator. Duke u bazuar në raportin e kompanisë MessageLabs të datës 06.10.2008, volumi i SPAM emailave gjatë muajit Shtator pati një rënie përafërsisht prej 8%. Kjo ka ndodhur pasi disa kompani ju kanë japur fund ofrimit të shërbimeve të tyre upstream. Ndër këto kompani janë edhe: Pacific […]

Lexo artikullin e plote...