RSS

Etiketa: "NASA"

Astronautët zgjidhin difektin për riciklimin e ujit të përdorshëm

27.11.2008

0 Komente

Agjencia amerikane e hapësirës NASA thotë se astronautët në bordin e stacionit orbital ndërkombëtar duket se kanë zgjidhur difektin në një sistem për riciklimin e ujit të përdorur, i cili është me rëndësi të madhe për furnizimin e stacionit tani që numri i ekuipazhit është dyfishuar. Zyrtarët e NASA-s thanë se astronautët kryen me sukses […]

Lexo artikullin e plote...

NASA pritet të lansojë një anije kozmike

19.10.2008

1 Komment

Agjencia amerikane e hapësirës NASA pritet të lansojë sot një anije kozmike për të eksploruar pjesën më të largët të sistemit diellor. Ibex do të lansohet në orbitën më të lartë të tokës nga Kvajalein Atoll në Pacifikun jugor. Në dy vitet e ardhshme, instrumentet e vendosura në satelit planifikojnë të masin rajonin kufitar ku […]

Lexo artikullin e plote...

50-vjetori i agjencisë së hapësirës NASA

09.10.2008

0 Komente

Për 50 vjet me radhë, agjencia e hapësirës, NASA ka qenë si askush të tjetër në botë, aktive në eksplorimin e gjithësisë. Një pjesë e mirë e njohurive që kemi sot rreth Hënës, sistemit diellor dhe gjithësisë, ka ardhur nga puna e shkencëtarëve të kësaj agjencie. Me rastin e 50-vjetorit të NASA-s, le t’i hedhim […]

Lexo artikullin e plote...

Borë bie edhe në planetin Mars

01.10.2008

0 Komente

Sipas shkencëtarëve te NASA-s, sonda kozmike ‘Feniks’ për herë të parë regjistroi borë në Mars. Shkencëtarët e NASA-s në Los Anxhelos paralajmëruan se këtë e regjistroi paisja speciale me lazer e sondës. Gjatë eksperimenteve që kryhen nga mostrat e sipërfaqes së Marsit më parë ishin gjetur edhe dy minerale, të cilat janë në gjendje të […]

Lexo artikullin e plote...