RSS

Etiketa: "Motoret e Kerkimit"

Bing shtyn para pjesëmarrjen kërkuese të Microsoft për 50 përqind

20.06.2009

1 Komment

Është raportuar se Bing ka shtyrë para aksionet kërkuese të Microsoft për 4 pikë, apo pothuajse 50 përqind. Sipas ComScore, faqet e Microsoft kanë mbledhur 8.2 përqind të të gjitha kërkimeve në SHBA, gjatë muajit prill të këtij viti. Megjithatë, kompania ngriti pjesëmarrjen e saj në 12.1 përqind gjatë javës së dytë të lansimit të […]

Lexo artikullin e plote...

Scoopler – Motor kërkimi në kohë reale

09.05.2009

0 Komente

Të gjithë nga përdorim Google, Yahoo, Ask, apo Live Search si motor kërkimi për të gjetur atë që kemi nevojë në internet, por asnjëra nga këto motore kërkimi nuk kërkojnë dokumente në kohë reale, sëpakut deri me tani nuk kanë bërë një gjë të tillë, por Scoopler një motor i ri kërkimi i krijuar nga […]

Lexo artikullin e plote...

Firefox ndahet nga Google, për tu bashkuar me Yandex-in rus

11.01.2009

0 Komente

Mozilla ka vendosur të largoj motorin e kërkimit Google nga shfletuesi i vet Firefox për përdoruesit në gjuhën ruse,  dhe në vend të tij të vendos motorin rus të kërkimit Yandex. Ky është një hap i madh për konkurentin kryesor te Google-s në tregun rus të kërkimeve në internet, ndërsa në anën tjetër një humbje […]

Lexo artikullin e plote...

Ask.com akoma në luftë për kërkimet në Internet

09.10.2008

0 Komente

Edhe pse mendohet se lufta për dominim në Kërkimet e Internetit ka përfunduar para shumë kohe, dhe se fitimtari i kësaj lufte është padyshim Google, prapë së prapë ekzistojnë alternativat tjera nga Google që provojnë dhe mundohen të jenë pjesë e kërkimeve në Internet. Kështu, motori i kërkimit i Yahoo-së me ndryshimet e para disa […]

Lexo artikullin e plote...