RSS

Etiketa: "Microsoft"

Coca Cola dhe IBM dy brendet më të vlerësuara në botë

19.09.2009

0 Komente

Konsumatorëve për shkak të recesionit të thellë u është luhatur besimi në brende, ka treguar raporti vjetor për brendet më të mira botërore i kompanisë Interbrand. Në vendin e parë edhe më tej fuqishëm qëndrojnë Coca-Cola dhe IBM-ja, ndërsa përparime kanë shënuar motorët kërkues në internet Google dhe Amazon. Vlera e përgjithshme e 100 brendeve […]

Lexo artikullin e plote...

Yahoo supozohet se ka arritur marrëveshje me makinën kërkuese Bing

28.07.2009

0 Komente

Yahoo pritet të paraqes një marrëveshje gjatë kësaj jave e cila do ta bënte makinën kërkuese të kësaj kompanie Bing-un e Microsoft. Në rast se kjo është e vërtetë, atëherë marrëveshja do ta vendoste Bing-un në rrugë të fuqishme për të garuar me Google dhe do të shtonte edhe më tej numrin e të hyrave. […]

Lexo artikullin e plote...

Bing shtyn para pjesëmarrjen kërkuese të Microsoft për 50 përqind

20.06.2009

1 Komment

Është raportuar se Bing ka shtyrë para aksionet kërkuese të Microsoft për 4 pikë, apo pothuajse 50 përqind. Sipas ComScore, faqet e Microsoft kanë mbledhur 8.2 përqind të të gjitha kërkimeve në SHBA, gjatë muajit prill të këtij viti. Megjithatë, kompania ngriti pjesëmarrjen e saj në 12.1 përqind gjatë javës së dytë të lansimit të […]

Lexo artikullin e plote...

Loja vazhdon: Microsoft akoma është i interesuar të bashkëpunoj më Yahoo

25.04.2009

0 Komente

Të gjithë e dimë se vitin e kaluar Microsoft u mundua të blej aksionet e Yahoo-së, mirëpo marrëveshja nuk u arrit pasi aksionarët e Yahoo-së mendonin se oferta duhej të ishte shumë më e madhe. Por si duket beteja nuk ka përfunduar tërësisht por tani vetëm ka ndryshuar qasja, pasi në fund të fundit qëllimi […]

Lexo artikullin e plote...

CNN përdor Photosynth për të mbuluar ceremoninë e inagurimit të presidentit të 44-të të SHBA-ve

22.01.2009

0 Komente

Siq duket po fillon të vijë koha kur Photosynth do të filloj të popullarizohet. Nuk ka më shumë se 6 muaj që Photosynch ka dalë nga versioni beta, dhe atë tashme e përdorin agjencitë më të mëdha të lajmeve. Për ata që nuk e dijnë, Photosynth është një program i krijuar nga Microsoft, që bazohet […]

Lexo artikullin e plote...

Interneti pushtohet nga viruset

07.01.2009

0 Komente

Sipas shifrave të “Security Intelligence Report 5”, janë zbuluar rreth 1.274.325 viruse dixhitale në gjashtë mujorin e parë të vitit që shkoi dhe gati 20% më shumë në fund të vitit. Pjesa më e madhe e këtyre viruseve janë të llojit “kali i trojës” që do të thotë se kanë ndonjë surprizë brenda për të […]

Lexo artikullin e plote...

Japoni: Yahoo e para, pas saj vjen Google

27.11.2008

0 Komente

Sipas statistikave të ComScore të publikuara të mërkurën, gjatë muajit Shtator 2008, japonezët kanë gjeneruar më shumë se 5.9 miliard kërkime. Gjithmonë sipas ComScore, mesatarja e kërkimeve të realizuara në internet për secilin person është 96 kërkime. Sipas ComScore, Yahoo është motori i kërkimit që është përdorur mëse shumti nga japonezët, pas saj vijnë Google, […]

Lexo artikullin e plote...

Yahoo kërkon drejtor të ri, Jerry Yang largohet

19.11.2008

0 Komente

Bashkëpronari dhe bashkëthemeluesi i Yahoo-së, Jerry Yang, ka paralajmëruar largimin e tij nga kjo kompani në momentin që të gjendet zëvendësimi i duhur për të në pozitën e drejtorit të përgjithshëm. Në letrën e tij dërguar të punësuarve të kompanisë Yahoo, Yang ka theksuar: “Gjithmonë do të bëj gjërat e drejta për këtë kompani kualitative”. […]

Lexo artikullin e plote...