RSS

Etiketa: "Interneti"

40 vjetori i shpikjes dhe eksperimentit të parë me internetin

02.09.2009

0 Komente

1969-a ishte viti kur njeriu zbriti në Hënë, kur në një fermë të Nju Jorkut u zhvillua festivali i famshëm Woodstock dhe kur lindi ARPANET-i, pararendësi i Internetit.  Por ngjarja që do të bënte histori ishte 2 shtatori 1969, kur 20 vetë të mbledhur në një laborator të Universitetit të Kalifornisë në los Anxhelos morën […]

Lexo artikullin e plote...

IBM: Se shpejti Web-i do të flasë

10.12.2008

0 Komente

IBM po përgatitet për një tjetër çudi teknologjike. Shumë shpejt, përdoruesit e kompjuterëve dhe internetit, do të kenë mundësinë e një “Spoken Web” (Web-i që flet). Me këtë teknologji, njerëzit do të kenë mundësinë e marrjes së informacionit me zë, pas zërit që përcillet nga aparati telefonik. Në këtë mënyrë, po bëhen përgatitjet që njerëzit […]

Lexo artikullin e plote...

Evitoni varësinë ndaj internetit (Këshilla për prindër)

23.11.2008

0 Komente

Ndaj varësisë së internetit janë të dhënë personat e mbyllur dhe të pikëlluar. Ata janë të pasigurt, lehtë shqetësohen dhe pikëllohen për mossuksesin më të vogël. A është normale që fëmija që është kthyer nga shkolla, menjëherë të ulet pranë kompjuterit dhe të fillojë të surfojë në internet? Prindërit shpesh i mundon dilema nëse te […]

Lexo artikullin e plote...

Franca miliarda euro për internetin

31.10.2008

0 Komente

Franca do të investiojë miliarda euro për zhvillimin e rrjetit të internetit dhe qasjen e të gjithë vendit në botën e internetit. Qeveria franceze me këtë projekt pritet të paraqitet si një konkurruese e organizatës amerikane ICANN, e cila mban monopolin në udhëheqjen e komunikimit dhe internetit. Franca ka përgaditur një strategji të posaçme me […]

Lexo artikullin e plote...

Interneti, gjimnastikë për trurin

15.10.2008

0 Komente

Interneti i bën shumë mirë trurit të njeriut. Një studim amerikan, kundërshton supersticiozët, të cilët zvogëlojnë vlerat e network, duke e akuzuar se i bën më “budallenj” eksploruesit dhe dembelizon studentët. Kërkimi, i vetmi në llojin e tij, udhëhiqet nga Gary Small, studiues në institutin e Neuroshkencës, tregon se si performancat konjektive të të rriturve […]

Lexo artikullin e plote...

SHBA-të më nuk janë qëndra e trafikut të Internetit

05.10.2008

0 Komente

Për një kohë të gjatë SHBA ka qenë qëndra e botës online. Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë qënë pioner të Internetit në përgjithësi, dhe deri para pak kohe kanë qenë edhe udhëheqës në botë për nga trafiku i zhvilluar në internet. Numri më i madhë i trafikut i zhvilluar në internet ka kaluar nëpër […]

Lexo artikullin e plote...

Interneti në Aeoroplan

04.10.2008

0 Komente

Njëra ndër vendet që kurrë nuk është implentuar interneti gjithmonë kanë qenë aeroplanet. Për ti ofruar pasagjerëve që së paku që deri sa të zgjatë fluturimi të kontrollojnë emailat e tyre, të përdorin Instant Messsenger dhe të ndryshme. Megjithatë, edhe kjo ka filluar të ndryshojë. Edhe pse në këtë moment lidhja në internet gjatë fluturimit […]

Lexo artikullin e plote...