RSS

Etiketa: "Google Earth"

Google Earth mund te zbuloje tsunami-n!

21.03.2009

0 Komente

Google Earth mund te individualizoje levizjet anormale ne dete qe me pas shnderrohen ne tsunami. Programi i njohur i gjigandit amerikan te internetit, eshte ne gjendje te lajmeroje kerkuesit se zona te banuara rrezikohen nga cunamet qe shkaktohen prej temeteve nenujore. Kete zbulim e kane bere gjeologet e Universitetit te Portsmuthit ne Britanine e Madhe, […]

Lexo artikullin e plote...

Google Earth zhytet edhe në Det

04.02.2009

2 Komente

Google Earth është duke shtuar një karakteristike oqeanike, duke lejuar njerëzit që nga desktopi i tyre të bien në thellësitë ngjyrë blu të detrave. Hanke Gjoni, drejtor i Google Earth dhe Maps, tha se, “pjesë të madhe të tij janë kryesisht të pashkelura dhe ne nuk e dimë se çfarë në të vërtetë ka atje […]

Lexo artikullin e plote...

Roma e vjetër tashmë mund të gjendet edhe në Internet

15.11.2008

2 Komente

Projekti me karakter edukativ, ofrohet nga Gugëll për të gjithë përdoruesit e Internetit që duan të shohin se si ka qenë Roma nga viti 320 para erës sonë. Shërbimi hartografik i internetit Google Earth ofron që në mënyrë virtuale shfrytëzuesit e internetit mund të udhëtojnë nëpër kohë edhe në vitin 320 para erës sonë. që […]

Lexo artikullin e plote...

Google Earth tani edhe në iPhone dhe iPod

27.10.2008

0 Komente

Google Earth tani përkrahet edhe nga telefoni i quajtur revolucionar “iPhone”. Google Earth, një atlas virtual i botës i krijuar në dimensione 3D, të cilin e adhurojnë të gjithë ata që e kanë përdorur e në veqanti shkenctarët të cilëve mëse shumti i’u hyn në përdorim, tani përkrahet edhe nga iPhone. Shkarkimet e para të […]

Lexo artikullin e plote...