RSS

Etiketa: "Google"

Të gjithë librat e botuar ndonjëherë do të hudhen në internet

04.01.2010

0 Komente

Gjigandi i botës kompjuterike Google, ka në plan që të skanojë të gjithë librat që qarkullojnë në glob, dhe t’i ofrojë ato përmes faqes së vet në internet. Kjo iniciativë mund të sjellë një qasje të pa hasur më parë në koleksionin e diturisë së pafund njerëzore, por ka krijuar kundërthënie të mëdha për sa […]

Lexo artikullin e plote...

Projekti 10^100: Jepni voten tuaj për idenë më të mirë

29.09.2009

0 Komente

Qëkur Google bëri publik këtë iniciativë, ne ju kemi informuar për secilin detal të mundshëm për këtë projekt global. Për ata që nuk e dinë cfarë është ky projekt, po bëjmë një rezyme të shkurtër: Projekti i Google i emëruar “10^100″ ishte në kërkim të idesë e cila do t’i ndihmojë njerëzimit dhe atë do […]

Lexo artikullin e plote...

Coca Cola dhe IBM dy brendet më të vlerësuara në botë

19.09.2009

0 Komente

Konsumatorëve për shkak të recesionit të thellë u është luhatur besimi në brende, ka treguar raporti vjetor për brendet më të mira botërore i kompanisë Interbrand. Në vendin e parë edhe më tej fuqishëm qëndrojnë Coca-Cola dhe IBM-ja, ndërsa përparime kanë shënuar motorët kërkues në internet Google dhe Amazon. Vlera e përgjithshme e 100 brendeve […]

Lexo artikullin e plote...

Michael Jackson vdiq në vitin 2007, kështu thotë Google

28.06.2009

0 Komente

Ditën kur vdiq Michael Jackson, Interneti u vërsul nga miliona vizitor në të njëjten kohë duke shkaktuar një kaos të vërtetë në komunikacionin e të dhënave dhe duke bllokuar disa nga faqët më të mëdha të internetit.  Ky nuk është dhe ndonjë lajm i madhë, pasi këto gjëra mund të ndodhin, por lajmi interesant vjen […]

Lexo artikullin e plote...

Bing shtyn para pjesëmarrjen kërkuese të Microsoft për 50 përqind

20.06.2009

1 Komment

Është raportuar se Bing ka shtyrë para aksionet kërkuese të Microsoft për 4 pikë, apo pothuajse 50 përqind. Sipas ComScore, faqet e Microsoft kanë mbledhur 8.2 përqind të të gjitha kërkimeve në SHBA, gjatë muajit prill të këtij viti. Megjithatë, kompania ngriti pjesëmarrjen e saj në 12.1 përqind gjatë javës së dytë të lansimit të […]

Lexo artikullin e plote...

Webmaster: Si të indeksoheni më shpejt në Google!

16.05.2009

2 Komente

Në këtë shkrim do ju tregoj mënyrën se si të indeksoheni sa më shpejt në Google me faqen tuaj të sapo krijuar dhe lansuar online. Shumë prej webmasterave, sapo të lëshojnë një sajt online, shkojnë dhe i bëjnë submit tek Google për indeksim, kjo nuk është e dëmshme por Google nuk ju garanton se sa […]

Lexo artikullin e plote...

Loja vazhdon: Microsoft akoma është i interesuar të bashkëpunoj më Yahoo

25.04.2009

0 Komente

Të gjithë e dimë se vitin e kaluar Microsoft u mundua të blej aksionet e Yahoo-së, mirëpo marrëveshja nuk u arrit pasi aksionarët e Yahoo-së mendonin se oferta duhej të ishte shumë më e madhe. Por si duket beteja nuk ka përfunduar tërësisht por tani vetëm ka ndryshuar qasja, pasi në fund të fundit qëllimi […]

Lexo artikullin e plote...

Google tani ka njohuri edhe për të rrahurat e zemrës tuaj

06.02.2009

0 Komente

Dy gjigandët teknologjik, Google dhe IBM kanë bashkuar forcat në një projekt të ri të quajtur Google Health, shërbim ky që do të jetë në gjendje të tërheqë të dhëna dhe informacione drejtpërsëdrejti nga pajisje të ndryshme mjekësore siq janë: pajisja e monitorimit të zemrës, pajisja për matjen e sheqerit në gjak, etj. Kjo është […]

Lexo artikullin e plote...