RSS

Etiketa: "General Motors"

Falimenton General Motors

01.06.2009

0 Komente

Gjigandi i veturave në Shtetet e Bashkuara General Motors Corporation pritet që sot edhe formalisht të paraqesë kërkesën për bankrotim. Ky është bankrotimi më i madh industrial në historinë amerikane. Pas procedurave të pritura për pamundësi pagimi nga General Motors, qeveria amerikane do të marrë përsipër rreth 60 përqind të aksioneve të gjigandit më të […]

Lexo artikullin e plote...

SHBA, paketë 6 miliardë dollarëshe për “GMAC”

30.12.2008

0 Komente

Departamenti amerikan i Thesarit ka miratuar një paketë 6 miliardë dollarëshe për të shpëtuar grupin e shërbimeve financiare “GMAC”, i kontrolluar aktualisht nga “General Motors” dhe nga pronari i “Chrysler”, Cerberus. Paketa parashikon një hua prej 5 miliardësh për rimëkëmbjen e kapitalit. Miliardi tjetër do të jetë huaja që do i jepet “General Motors” për […]

Lexo artikullin e plote...

“General motors” paralajmëroi shitjen e pasurive të patundshme në Evropë dhe në SHBA

30.11.2008

0 Komente

Gjigandi amerikan i autmobilave “General motors” të cilit i kanoset bankrot, paralajmëroi se së shejti do të fillojë me shitjen e pasurive të tij të patunshme në Evropë dhe në SHBA, me qëllim që në këtë mënyrë ta rregullojë situatën e palakmueshme financiare. Organet drejtuese të “General motors” siç shkruan gazeta londinze “Fajneneshel tajms” njoftoi […]

Lexo artikullin e plote...

Microsoft në vendin e parë në botë për investime në shkencë dhe hulumtime

21.10.2008

0 Komente

Gjiganti amerikan i softuerit “Microsoft” është kompani e cila gjatë ditëve të fundit ka investuar 5,6 miliardë euro në shkencë dhe hulumtime, që paraqet investim më të madh për këto qëllime, publikoi Komisioni Evropian. Mes dhjetë kompanive të para ndodhen edhe tre firma nga BE-ja. Sipas konstatimeve të Qeverisë evropiane, sipas tempos së rritjes të investimeve në […]

Lexo artikullin e plote...