RSS

Etiketa: "Firefox"

Internet Explorer vazhdon të humb tregun

13.01.2009

0 Komente

Sipas statistikave te fundit te publikuara nga “Market Share”, IE ka humbur pothuajse 7% të tregut që nga fillimi i vitit të kaluar, dhe kjo vazhdon të rritet cdo ditë. Edhe pse tek ne shqiptarët, Internet Explorer vazhdon të mbizotroj, në tregun global IE, dita-ditës vazhdon të humb tregun. Ndoshta goboj kur them tek ne […]

Lexo artikullin e plote...

Firefox ndahet nga Google, për tu bashkuar me Yandex-in rus

11.01.2009

0 Komente

Mozilla ka vendosur të largoj motorin e kërkimit Google nga shfletuesi i vet Firefox për përdoruesit në gjuhën ruse,  dhe në vend të tij të vendos motorin rus të kërkimit Yandex. Ky është një hap i madh për konkurentin kryesor te Google-s në tregun rus të kërkimeve në internet, ndërsa në anën tjetër një humbje […]

Lexo artikullin e plote...

Çdo ditë e më shumë përdorues zgjedhin Firefoxin

06.11.2008

0 Komente

Gjykuar sipas raportit më të ri të analistëve të kësaj pjese të tregut, kompanisë Net Applications, shfletuesi i dytë më i popullarizuar për herë të parë ka kaluar kufirin prej 20 për qind të pjesëmarrjes në treg. Siguria më e mirë, mbështetja për pothuajse të gjitha standardet e uebit dhe fakti se bën të mundur […]

Lexo artikullin e plote...

Arrin versioni i parë i Firefox për celularë

21.10.2008

0 Komente

Shfrytëzuesit për të cilët Internet Explorer, Opera e Safari në versionet e tyre mobile nuk janë aq të mirë sa duhet, do t’i gëzohen lajmit se është paraqitur versioni i parë testues mobil i Firefox. Firefoxi mobil tani për tani quhet Fennec dhe punon ekskluzivisht në Nokia N800 apo N810, mirëpo është e mundur që […]

Lexo artikullin e plote...

Si Internet Explorer ashtu edhe Firefox humbin pjesëmarrje në treg

03.10.2008

0 Komente

Edhe pse tregu i shfletuesve të internetit është larg një beteje të ashpër, Internet Explorer nga Microsoft edhe më tutje është sundimtar i papërkulshëm. Mirëpo gjërat edhe në këtë industri interesante për ne po ndryshojnë. Ekspertët e kompanisë Net Applications, më saktësisht filiali i cili merret me produkte apo shërbime të caktuara në treg, çdo […]

Lexo artikullin e plote...