RSS

Etiketa: "Fëmijët"

Televizoni i bën fëmijët agresiv‏

06.11.2009

0 Komente

Një studim i ri tregon se fëmijet mbi moshen 3 vjeçare janë shumë agresiv, dhe e gjithë kjo vjen si pasojë e shikimit të tepërt të televizonit. Dr Jennifer A. Manganello dhe kolegët e saj shqyrtuan 3128 gra nga 20 qytete të Amerikes që kishin një fëmijë në mes viteve 1998 dhe 2000. Gjatë këtij […]

Lexo artikullin e plote...

Ndikimi i familjes në edukatën e fëmijës

26.12.2008

0 Komente

Një kapitull i zgjedhur dhe i përkthyer nga libri i ALFRED ADLER-it “Wozu leben wir” (Për çka jetojmë). Që nga çasti i lindjes foshnja kërkon lidhjen me nënën. Ky është qëllimi i lëvizjeve të saja. Shumë muaj me radhë nëna luan një rol jashtzakonisht të rëndësishëm në jetën e saj (foshnjes); gati se plotësisht gjithçka […]

Lexo artikullin e plote...

Evitoni varësinë ndaj internetit (Këshilla për prindër)

23.11.2008

0 Komente

Ndaj varësisë së internetit janë të dhënë personat e mbyllur dhe të pikëlluar. Ata janë të pasigurt, lehtë shqetësohen dhe pikëllohen për mossuksesin më të vogël. A është normale që fëmija që është kthyer nga shkolla, menjëherë të ulet pranë kompjuterit dhe të fillojë të surfojë në internet? Prindërit shpesh i mundon dilema nëse te […]

Lexo artikullin e plote...

Reklamat mund t’i hutojnë fëmijët

22.11.2008

0 Komente

Ekspertët paralajmërojnë se vetëm pas moshës dyvjeçare, fëmija mund të shikojë televizor deri një orë kohë në ditë, dhe atë program kualitativ e edukues, i cili do të nxisë interesimin në të në mënyrë të pranueshme, sepse fëmijës shumë lehtë i interesojnë gjithçka që shfaqet në televizion. Fëmijët më të rinj se dyvjeçarë nuk do […]

Lexo artikullin e plote...