RSS

Etiketa: "Facebook"

6 vjet që nga themelimi i Facebook

04.02.2010

0 Komente

Rrjeti shoqëror në internet “Facebook”, i cili sot i mbushi gjashtë vjet, është i pranishëm në 180 vende të botës dhe ka 375 milionë shfrytëzues të regjistruar, të cilët komunikojnë në 70 gjuhë. “Facebook” u krijua në Universitetin e Harvardit në vitin 2004. Përhapja e shpejtë e rrjetit u bë pas heqjes së kufizimeve në […]

Lexo artikullin e plote...

Hakerët sulmojnë Twitter-in, ndërsa Facebook ngadalësohet

07.08.2009

1 Komment

Një sulm gjatë ditës së enjte ka ndalur funksionimin për disa orë me radhë të shërbimit të popullarizuar Twitter, gjersa në anën tjetër Facebook përjetoi probleme me qasje. Twitter në blogun e saj të statusit bëri të ditur se ishte “duke u mbrojtur nga një sulm i ndalimit të shërbimit (DOS)”, përmes të cilit hakerët […]

Lexo artikullin e plote...

Hakerët sulmojnë rrjetin Facebook

15.05.2009

0 Komente

Hakerët kanë kryer sulm në 200 milionë njerëz, përdorues të rrjetit Facebook, duke arritur që me sukses të bëjnë për veti disa të dhëna me të cilat nuk do t’i lënë rehat anëtarët e këtij rrjeti jashtëzakonisht të popullarizuar online. “Faqet aktualisht janë duke u pastruar nga dëmi të cilin e ka shkaktuar sulmi”, ka […]

Lexo artikullin e plote...

KUJDES: Mos klikoni mbi linkun Ponbon.im në Facebook

14.05.2009

2 Komente

Sot në Facebook është përhapur një lloj virusi që llogaritë e sulmuara i dërgon tek një faqe ponbon.im që pastaj vjedhë informacione të ndryshme nga llogaria juaj. Për të eleminuar këtë virus ju rekomandojmë që në asnjë mënyrë të mos klikoni në linkun ponbon.im ose në linkun siq shihet në foto anash.

Lexo artikullin e plote...

Facebook dhe Twitter vazhdojnë rritjen, MySpace humb përsëri

08.05.2009

0 Komente

Edhe në muajin prill, Facebook dhe Twitter vazhdojnë rritjen. Sipas Compete, Facebook ka pasur një rritje nga 91,000,000 në 104,000,000 vizitor unik, ose thënë më ndryshe, ka pasur një rritje prej 14.35% në në krahasim më muajin Mars. Kurse MySpace siq shihet në grafikun e mëposhtëm, ka pasur një rënie prej 0.06% nga muaji Mars. […]

Lexo artikullin e plote...

Facebook tani numëron 200 milion anëtar aktiv

08.04.2009

0 Komente

Sipas vetë themeluesit të Facebook, Mark Zuckerberg, ky rrjet shoqëror sot ka arritur shifrën e 200 milion anëtarëve aktiv. I themeluar në vitin 2004, Facebook shumë shpejt u shndërrua në një nga rrjetet shoqërore më të vizituara në internet. Në muajin Gusht të vitit 2008, Facebook numëronte 100 milion anëtar të regjistruar, ndërsa vetëm pas […]

Lexo artikullin e plote...

Integrimi i Facebook Connect për komente në faqet e bazuara në platformën WordPress dhe faqe tjera

03.03.2009

0 Komente

Këto ditë Facebook njoftoj se ka lëshuar kodin burimor që ju mundëson ueb faqeve të integrojnë këtë kod dhe kështu vizitorët të mund të komentojnë artikujt dhe lajmet duke shfrytëzuar llogarinë dhe identitetin e tyre në Facebook. Mëposhtë po shkruaj hapat që duhet ndjekur për të integruar këtë opcion në faqet/blogjet e bazuara në platformën […]

Lexo artikullin e plote...

Facebook, ne shenjestren e hacker-ave

02.03.2009

0 Komente

Faqja e internetit e Facebook eshte bere shenjester e pirateve informatike, te cilet perpiqen te vjedhin te dhena te rendesishme nga perdoruesit. Faqja e rrjetit social eshte goditur nga 5 probleme te vecanta sigurie ne 7 ditet e fundit, kane bere te ditur ekspertet. Duke krijuar mesazhe te rreme te mbushur me detajet e anetareve […]

Lexo artikullin e plote...