RSS

Etiketa: "Dokumentet e hershme të shqipes"

Në Vatikan zbulohet një dokument në gjuhën shqipe, i vitit 1210

26.10.2010

0 Komente

Eshtë folur e shkruar, por gjithnjë deri tani në formë të supozimeve, “duhet” të ketë libra, dorëshkrime apo dokumente të shkruara në gjuhën shqipe, të cilat janë më të hershme sesa “Formula e pagëzimit” nga viti 1462 apo nga libri i parë i shtypur në gjuhën shqipe “Meshari” nga viti 1555. Kërkimet nuk kanë rreshtur, […]

Lexo artikullin e plote...

Albanologët austriakë zbulojnë një libër shqip para Buzukut

23.01.2009

0 Komente

Profesorët Stefan Schumacher dhe Joachim Matzinger nga Akademia e Shkencave Austriake kanë arritur të zbulojnë një dokument që mendohet t’i përkasë shekullit të XIV, ku shkruhet një shqipe me gërma latine. Dy profesorët në studimin e tyre kanë arritur në përfundimin se një pjesë e gjuhëve si latinisht, gjermanisht dhe thuajse pjesa më e madhe […]

Lexo artikullin e plote...