RSS

Etiketa: "dell"

Ekrani i ri më i madh në botë

25.11.2008

0 Komente

University of Austin nga Teksasi ka arritur rekordin e kësaj jave për  krijimin e ekranit më të madh në botë. Sistemi kompjuterik i cili gjendet në këtë universitet ka ekran të përbërë prej 75 ekraneve 30 inç LCD nga kompania Dell. Kur të llogarisim rezolucionin e tyre 2560 x 1600 piksela, fitojmë shifrën prej 307 milionë […]

Lexo artikullin e plote...

Telefonat e “mençur” të Dellit

09.11.2008

0 Komente

Dell do të hyjë në tregun e telefonave të mençur mobilë me dy modele të brandit Pharos – Traveller 117 dhe 127. Këta telefona do të përkrahin rrjetet HSDPA me shpejtësi transferi deri 7.2 Mb/s, do të kenë GPS, ndërsa sistemin operativ do ta kenë Windows Mobile 6.1 me Office versionin mobil. Të dy do […]

Lexo artikullin e plote...

Tërheqje të reja të baterive nga tregjet

31.10.2008

0 Komente

Tre prodhues të kompjuterëve i kanë paralajmëruar shfrytëzuesit e tyre se kanë filluar me tërheqjen e baterive të laptopëve nga tregjet, sepse ato mund të nxehen dhe të sjellin deri tek djegia e pajisjes. Fajtor kryesor prapë është Sony. Para përafërsisht dy vitesh Sony është dashur të tërheqë nga tregjet rreth 9.5 milionë bateri sepse […]

Lexo artikullin e plote...

Dell nxjerrë modelin Studio 1535

19.10.2008

0 Komente

Kompania e kompjuterëve Dell vazhdon të mbajë vendin e parë për prodhimin e laptopëve, tanimë me modelin e ri Studio 1535. Modeli i ri ka një imazh të ri dhe është tejet tërheqës për njerëzit kreativ dhe të rinj, pasi që ka një pamje dhe ngjyra tërheqëse dhe një pamje të jashtme elegante, duke qenë […]

Lexo artikullin e plote...

Laptop i përsosur për profesionistë

24.09.2008

0 Komente

Dell edhe një herë ka vendosur të lëviz kufijtë e asaj që e quajmë “laptop” dhe të paraqes një shumë të fuqishëm, por jo edhe aq lehtë për tu bartur. Edhe pse ende nuk ka emër konkret, laptopi i ri nga Dell do të kategorizohet në serinë Precision e në treg do të paraqitet gjatë […]

Lexo artikullin e plote...