RSS

Dënim me vdekje për hakerët pakistanezë

Pakistani ka vendosur që të filloj zbatimin e dënimit me vdekje për hakerët veprat e të cilave mund të bien në kategorinë e quajtur “terrorizëm kibernetik”.

Presidenti pakistanez Asif Ali Zardari ka marrë vendim që hakerët veprat e të cilëve mund të sjellin deri tek terrorizmi kibernetik dhe në fund të rezultojnë me vdekjen e personave tjerë mund të dënohen me burg të përjetshëm apo edhe me dënim me vdekje.

Dënimi nuk ka të bëj vetëm me hakerët pakistanezë, por në të gjithë ata veprimet e të cilëve do të kanë ndikim në Pakistan, e bien nën definicionin pakistanez të terrorizmit. Kjo nënkupton se dënimi do të mund të zbatohej mbi të gjithë hakerët vendet e të cilëve kanë marrëveshje për dorëzim të personave me Pakistanin.

Duhet përmendur se nën akte terroriste Pakistani numëron edhe vjedhjet dhe kopjimet e informatave të besueshme që kanë të bëjnë me armët nukleare, kimike dhe biologjike.

Pasi që këto janë armë të cilat qëllim primar kanë vrasjen, vjedhjen dhe kopjimin e informacioneve të tilla mund të përfundojnë me vdekjen e dikujt, e kështu mund të ekzekutohet edhe vet vrasësi. /Telegrafi/

, ,