RSS

Aspirina e ibuprofeni mbrojnë nga kanceri

09.10.2008

Mjekësi

Pёrdorimi i rregullt i analgjezikёve tё zakonshёm, siç janë aspirina dhe ibuprofeni, e zvogёlojnё rrezikun e prekjes nga kanceri i gjirit, kanё treguar hulumtimet mё tё reja.

Studimet e publikuara nё “Journal of the National Cancer Institute”, tё cilat kanё pёrfshirё 2.7 milionё gra, kanё treguar se aspirina e zvogëlon rrezikun e këtij lloji tё kancerit pёr 13%, ndërsa ibuprofeni pёr 20%.

Por, përdorimi tepër i gjatё i analgjetikёve mund tё shkaktojё edhe probleme tjera serioze.

“Nuk preferojmë shfrytëzimin rutinё tё këtyre barnave, sё paku jo derisa tё kryhen hulumtimet mё tё detajizuara tё tyre”, kanё bёrё tё ditur studiuesit. /Telegrafi/

, , ,