RSS

Alkooli zvogëlon trurin

19.10.2008

Mjekësi

Sa më shumë ta konsumosh alkool aq më shumë zvogëlohet truri. Ky është studimi i publikuar nga “Archives of Neurology” i udhëhequr nga Wellesley College, Massachusetts (SHBA), ku studiuesit tregojnë për pasojat që sjell konsumi i lartë i pijeve alkoolike.

Kërkuesit kanë marrë nën studim rreth 2 mijë të rritur, deri në moshën 60-vjeçare. Me anën e rezonancës magnetike ata mundën të masin volumin e alkoolit që ishte në trurin e tyre.

Më vonë gjithë secilit u është kërkuar të plotësojnë një formular mbi zakonet e jetës ku mes tyre edhe ato të alkoolit.

Duke u nisur nga faktori i moshë, gjini, niveli i dijes dhe situata social-ekonomike, si dhe duke marrë parasysh që volumi i trurit vetvetiu, pëson një rënie fiziologjike me kalimin e kohës, kërkuesit kanë zbuluar se me rritjen e numrit të gotave të pijeve alkoolike që konsumohen gjatë një jave, truri zvogëlohet dhe për pasojë edhe funksionet e tij.

, ,