RSS

6 vjet që nga themelimi i Facebook

Rrjeti shoqëror në internet “Facebook”, i cili sot i mbushi gjashtë vjet, është i pranishëm në 180 vende të botës dhe ka 375 milionë shfrytëzues të regjistruar, të cilët komunikojnë në 70 gjuhë.

“Facebook” u krijua në Universitetin e Harvardit në vitin 2004.

Përhapja e shpejtë e rrjetit u bë pas heqjes së kufizimeve në vitin 2006, kur në rrjetin filluan të kenë qasje edhe vendet tjera përveç SHBA-ve.

lajmet Gjatë trazirave në Iran, për ngjarjet në këtë vend u transmetuan në botë përmes këtij rrjeti, megjithëse faqja ishte cenzuruar nga autoritetet iraniane.